19 Şubat 2011 Cumartesi

Muhallebili Cezerye

    Her zaman yenilebilinecek yumuşacık pamuk gibi bir şey....Bir gün önceden hazırlanıp buzdolabın da bekletilirse kıvamı daha da güzel olacaktır.

MALZEMELER

      1 litre süt
      1su bardağı şeker
      1 su bardağı un
      200 gr.tereyağı
      2,3 parça damla sakızı veya 2paket vanilya
      1 tabak dolusu hindistan cevizi

YAPILIŞI


Yağ , un ,  şeker ocağa konulup yağ eriyene kadar karıştırılır . Sonra süt ve sakızı konulup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirilir.
Hafif ıslatılmış kek kalıbına boşaltılır . 1 gece bekledikten sonra içi hindistan cevizi dolu tepsiye çevrilir.




     Resimde görüldüğü gibi konulup dilim dilim kesilir . İyice hindistan cevizine bulayıp servis kağıdına alınır . Ortasına fındık konulur  .  Afiyet olsun....

1 yorum:

  1. Teyzem benim becerikli,guzel teyzem yine dokturmussun masallah afiyet olsun misafirlerine ins:))

    YanıtlaSil