29 Mart 2011 Salı

Havuçlu Kek

     Bugüne kadar hiç kek tarifi koymadığımı farkederek bugün sizlere havuçlu kek tarifini vereceğim.Normalde kekler aynı gün yapılıp yenilsede bu kek soğuk ve birgün beklerse daha güzel oluyor.Üzeri parlak durması için pudra şekerinden cila yaptım ama isteyen yapmayada bilir...Buyrun yapımına geçelim...

Malzemeler
4Yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı doğranmadan ayıklanmış ceviz
3 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı
Yumurtalarla şeker on dakika kadar mikserlenir.Sonra diğer malzemeler eklenip iyice karıtırılır.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında bir saat kadar pişirilir.50 dakika piştikten sonra bir bıcak yardımıyla piştiği kontrol edilir.Fırından çıkarılan kek kalıptan çıkarılıp bir kase pudra şekerine 1-2 kaşık su eklenip muhallebi  kıvamı gibi olan cila fırçayla sürülür.Soğuyup dinlendikten sonra servise hazırdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder