20 Mart 2011 Pazar

Patlıcan Kebabı

     Patlıcan kebabı denilince ilk akla gelen Antep,Adana,Urfa gibi illerimizde hazırlanan közde pişen kebaplardır...Ama Osmanlı sarayında yapılan patlıcan kebabı aslında bir fırın yemeğidir...Gerçek patlıcan kebabıda odur...Bilmem hiç eski osmanlı yemeği yapan geleneksel lokantalarda bulundunuzmu?Bu işi çok güzel yapan  Üsküdar da geleneksel bir lokanta var...Orada katlıcan kebabı deyince bu yemek gelir...Yapımı kolay tadı çok güzel olan yemeğimizin yapımına geçelim isterseniz...

Malzemeler
4-5 tane orta boy patlıcan
Yarım kilo süt dana eti.Orjinali dana eti ama istediğiniz et de olabilir sanırım.
3-4 tane domates
4 tane biber
4 diş sarmsak
1 soğan
Yarım kaşık biber bir domates salçası
Kızartmak için yağ
Yapılışı
Etlerin üzerini aşacak kadar sıcak su konulup iyice yumuşayana kadar pişer.Çok az suyu kalır.Patlıcanları tuzlayıp yarım saat bekletilir.Sonra iyice yıkayıp havlu peçeteyle kurulanır.Kızgın yağda kızartılıp yine havlu peçeteye alınıp fazla yağı kurulanır.Aynı şekilde biberlerde kızarır.Soğanı dörde bölüp incecik doğrarız.Tavada arasıra karıştırarak kavururken sarmsağıda ekleriz.Haşlanan etleri süzerek alıp onlarıda birlikte kavururuz.Sonra salçasını da ekleyip etten kalan sudan bir bardak civarı dökeriz.Hep birlikte kaynayınca ocağı kapatırız.Patlıcanlar itinayla tepsiye dizilir.Üzerine biraz sulu sote eti yayarız.Önceden kızaran biberleride üzerlerine dizeriz.Domatesler pişmeden kabuklarını alıp dörde kesip onuda dizeriz.Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında domatesler pişip etle patlıcan birbirine uyum sağlayana kadar pişirilir....Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder