25 Nisan 2011 Pazartesi

Meyve Soslu Pasta

    Benim en severek yaptığım bir pastam...Birkaç yıl önce doğaçlama yaparak en uygun hale getirdim... Sonrada favori tariflerimden olmuştur...İçinde hiç yağ olmadığı için çokta hafif...Şimdi bahar olduğu için çilekle süslemek geldi içimden...ama diğer mevsimlerde yalnızca meyve sosuyla yetiniyorum...Yıllar önce hep pandispanya yaptığımda ya çökerdi yada bazan kabarır bazan kabarmazdı...Sonra bunun bir formülü olması gerektiğini düşünerek hazır pasta altının içeriğine baktım mısır nişastası deyince anladımki püf noktası buymuş...o günden sonra birdaha yumurta kokan kabarmayan kaprisli pandispanyam olmadı...



PANDİSPANYA MALZEMESİ

  • 4 Yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısısr nişastası
  • 1 kabartmatozu,vanilya
YAPILIŞI
  • Yumurtaya bir fiske tuz atıp şekerle birlikte on dakika mikserlenir.
  • Un, nişasta ve kabartmatozu eklenip 1 -2 dakika daha mikserlenir.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba yada kare cam tepsiye tahta kaşık yardımıyla dökülür.
  • Isıtılmış 150-170 derecelik fırına sürülür.
İlk 20 dakika hiç açmadan 40- 50 dakika pişirilir.

KREMA MALZEMESİ
  • Yarım litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • Vanilya
  • 200 gr labne
  • Malzeme karıştırarak pişirilip en son labneyle vanilya eklenip soğuk haldeyken mikserlenir.
PASTANIN  YAPILIŞI
  • Kalıpta yada cam kapta pişen pandispanya çıkarılıp arası bıçakla kesilir.
  • Tekrar birinci katı konulup kremanın hepsi araya dökülür.
  • Diğer parça pandispanya konulup elle iyice bastırılır.
En üste gelen yere meyve sosu pişirilip biraz ılıyınca eşit bir şekilde dökülür.Ben Dr.Outker in meyveli sosundan bir paket kullandım.İstenirse evde hazırlananda kullanılabilinir....Resimde görüldüğü gibi taze çileklerlede zevke göre süslenir...

2 yorum:

  1. Ailemizin medari iftihari yine dokturmussun masallah.Basarilarinin devamini dilerim...


    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Medari iftihar iki de sen oldugunu untma canim..

    YanıtlaSil