31 Mayıs 2011 Salı

Elmalı Kremalı Kek

    Bugün yine taa çocukluğuma gidip bir tarifi yaptım...İçinde yağ olmadığı için çok hafif...Elma ve tarçının mis gibi uyumu...Ben bugün tarifin tam yarısını yaptım küçük bir kalıp oldu.Az bir konuklara yapıyorsanız bu şekilde olabilir...Ben tam tarifi vereyim artık nasıl ne kadar yapmak size kalmış...



MALZEMELER

  1. 2 su bardağı toz şeker
  2. 4 yumurta
  3. 1 su bardağı fındık veya ceviz de olabilir.
  4. 1 su bardağı ince rende elma
  5. 1 yemek kaşığı tarçın
  6. 3 su bardağı un
  7. Yarım su bardağı su
  8. 1 kabartmatozu
  9. 1 vanilya

KREMASI İÇİN MALZEME

  1. 2 su bardağı süt
  2. 1 yumurta
  3. 1 yemek kaşığı un 
  4. 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  5. 3 yemek kaşığı toz şeker
  6. 1 kaşık tereyağı
  7. 1 vanilya 
YAPILIŞI

  • Şeker yumurtalarla köpürene kadar  çırpılır.
  • Rondodan çekilmiş fındık ve diğer malzemeler eklenir.
  • Önceden ısıtılmış 170-200 dercede pembeleşene kadar pişirilir.
  • Kalıp olarak ya tepsi yada yuvarlak kalıp kullanılabilinir.
  • Bu arada muhallebi yağ ve vanilya haricinde bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir.
  • En son yağ eklenip mikserlenir.
  • Fırından çıkan kekin üzerine dökülüp dinlendirilirç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder