31 Mayıs 2011 Salı

Nar Ekşili Ezme Salata

     Bizim oralarda Adana da salatalar bile baharatlı acılı olabiliyor.Özellikle bulgur köfteleri ve kebapların yanında...
Gerçi bu adet Antep , Urfa hatta bütün güney doğuda hakimdir...O yöreler yazın çok sıcak olduğu için özellikle yazın salata bazan yemek yerine yanında ekmek eşliğinde yenilebiliniyor...



MALZEMELER

  1. 2 baş kuru soğan
  2. 2 diş sarmasak
  3. 4-5 domates
  4. 2-3 tane yeşil biber
  5. 2 tane salatalık
  6. 1 bağ maydanoz
  7. 3-4 tane közlenmiş kırmızı biber
  8. 1 yemek kaşığı kuru nane
  9. 1 yemek kaşığı pul biber ( bu baharatlar istenirse azaltıp çoğaltılabilinir. )
  10. 1 yemek kaşığı sumak
  11. 1 çay bardağı nar ekşisi
  12. 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
 YAPILIŞI


  • Malzemeler ne kadar küçük doğranabiliniyorsa o kadar doğranır.
  • Baharatlar eklenir.
  • En son nar ekşisi ve zeytinyağı dökülüp iyice karıştırılır.
  • Bekletmeden servis yapılır. 
  •  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder