25 Mayıs 2011 Çarşamba

Susamlı Poğaça

   
    Bugün ki tarifim burdan kilometrelerce uzakta yaşayan arkadaşım Gülhayat ın isteği üzere yaptım... (burası aynı sıradaki parçayı şuna armağan ediyorum gibi oldu ama.. : D  ) ...Umarım beğenirsiniz...Bu hamurum beni yakından tanıyanlar bilir çok yönlü herşeyde kullanırım...Kapris yapmaz mis gibi kabarır...Genelde mayalı hamurlara kullandığımız susamı tavada hafif kavurarak kullanırsak çok daha lezzetli oluyor...Sizde deneyin mutlaka...



MALZEMELER

  1. 1 su bardağı süt
  2. 1 su bardağı yoğurt
  3. 1 su bardağı ayçiçek yağı
  4. 1 su bardağı su
  5. 2 yemek kaşığı şeker
  6. 1 yemek kaşığı tuz
  7. 3 tatlı kaşığı toz maya
  8. Alabildiği kadar un
  9. Rendelenmiş peynir ve susam 

 YAPILIŞI


  • Ilık su ,şeker ve maya beş dakika bekletilir.
  • Diğer bütün malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur.Hamurun özlü olması için kulak memesi kıvamında uzunca yoğrulur.
  • Üzeri kapatılıp bir saat mayalanır.
  • Eller sıvı yağla yağlanarak hamurdan yaklaşık yumurta büyüklüğünde alıp içine peynir konulur.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Fırça yardımıyla poğaçaların üzerlerine su sürülür.
  • Bu şekilde tepside bir saat bekleterek tepsi mayası bekletilir.( işte bu nokta çok önemli )
  • Yumurta sarısı ve bolca susam serpilip ılık fırına konulup 200 derecede pişirilir.
  • Eğer tepside mayalanırken yumurtası hemen sürülürse kabarması riske girebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder