19 Ekim 2011 Çarşamba

Fırın Torbasında Et

      Fırında yapılan yemekler herzaman daha lezzetli ve hafif oluyor...Bugün ki yemeğimiz ana yemek olarak yapabilsekte ben  yemeğimizi  diyet yemeği olarak yaptım...Yağını azaltıp çoğaltmak sizin elinizde...Sizde eğer diyet yemeği olarak yapacaksanız patates kullanmayabilirsiniz...Akşamdan etleri terbiye ederek bekletirseniz dahada güzel olacaktır...Eğer akşamdan terbiyeleme imkanınız yoksa 2-3 saat önceside olabilir...



MALZEMELER ( 3 KİŞİLİK )

 ( terbiyesi )
  1. Yarım kilo kuşbaşı et ( kuzu veya dana biftek )
  2. 1 baş soğan ( ince halka doğranmış )
  3. 1 çay kaşığı kekik
  4. Biraz karabiber , pulbiber  
  5. 1 yemek kaşığı sirke
  6. 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  7. 3-4 diş ezilmiş sarımsak
  • Bütün malzeme karıştırarak tuz eklemeden ağzı kapalı bir kapta birkaç saat buzdolabında bekletilir.
  1. 2-3 tane yeşil biber
  2. 2-3 tane domates ( ben 6 tane kiraz domates kullandım )
  3. 1 tane kırmızı biber
  4. 3-4 tane patates ( isterseniz )
  5. Tuz ve tane karbiber

YAPILIŞI

  • Terbiye olmuş etin üzerine kalan malzemeler doğranarak eklenir.
  • Tuzunu atarak elinle iyice karıştırılır.
  • Fırın torbasının içine 1 kaşık un konularak hertarafına yayılır.
  • Malzemeler içine konulur.
  • Önceden ısıtılmış 250 dercelik fırında dana etiyse 1 saat kuzuysa 45 dakika pişirilir.
  • 10-15 dakika dinlendikten sonra servis yapılır.
  • Yanında pilavla önerilir.
  • Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder