11 Ekim 2011 Salı

Kıymalı Pide

    Bugün mis gibi pideler yaptım...Kıymalı olarak yapmış olsamda bazan peynirli , kaşarlı , sucuk , pastırma , ıspanak herşeyi deniyorum...Bence hepside güzel oluyor...



MALZEMELER ( hamuru için ) 9 TANE ORTA BOY PİDE

  1. 1 çay bardağı süt
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ
  3. 1 çay bardağı su
  4. 2 çay kaşığı tuz 
  5. 2 yemek kaşığı şeker
  6. Alabildiği kadar un
  7. 3 çay kaşığı toz maya 
İÇ HARCI

  • 300-400 gr kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 1-2 tane soğan
  • 3-4 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1-2 tane domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI

  • Hamur yoğrulup bir saat mayalandırılır.
  • İç harcı incecik kıyılıp karıştırılır.
  • Hamur 9 beze yapılır.
  • Her biri merdaneyle mantı hamurundan biraz kalın açılır.
  • Harçtan bolca konulur.
  • Hamurun dış kısımları katlanır.
  • Fırça yardımıyla erimiş tereyağı sürülür.
  • Tepside yarım saat dinlendikten sonra ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder