21 Kasım 2011 Pazartesi

İnegöl Köfte

    Bir kaç yıl önce bu tarifi bulduğumda işte dedim o lokantalar da yediğimiz pofuduk mis köfteler.İnegöl köftenin diğer köftelerden farkı bir gün önceden dinlenmiş kıyması ve baharatsız olması.Karbonat ise eti yumuşak ve elastik dokusunu sağlıyor . Aslında mangal da pişmesi gerekiyor ama ev ortamında fırını  ızgara konumuna getirerek  pişirdim.Çok ta güzel oluyorlar...Hım bir de olmazsa olmazı piyaz onu da yaptım birazdan kaydedeceğim...



MALZEMELER


  1. 1 kg kıyma ( en güzeli 800 gr dana döş eti 200 gr kuzu kaburga )
  2. 2 tane orta boy soğan
  3. 2 tatlı kaşığı karbonat ( silme dolu )
  4. Tuz
YAPILIŞI

  • 2 defa çekilmiş kıyma ( buzlukta beklememiş taze kıyma )
  • Çok ince kıyılmış soğan ( veya rendesi ) tuz ve karbonat eklenerek çok güzel yoğrulur.
  • Derin bir kaba konup üzerini streçle kapatarak buzdolabında 24 saat dinlendirilir.
  • Ertesi gün ince uzun köfteler yaparak mangalda kızartılır.
  • Yanında piyaz ve turşuyla sıcak servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder