16 Aralık 2011 Cuma

İsveç Köftesi

 Biraz da şööyle dünya mutfaklarına ne dersiniz .

MALZEMELER


  1. Yarım kilo kıyma
  2. 1 soğan
  3. 1 yumurta
  4. Yarım çay bardağı süt
  5. Yarım çay bardağı un
  6. Tuz 
  7. Karabiber
  8. 5 yemek kaşığı zeytinyağı ( köfteyi kızartmak için )
  9. 10 gr tereyağı
  10. 200 ml krema
  11. 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  12. 200 gr etsuyu
Üzeri için

  1. 1 kırmızı biber
  2. Kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI

  • Soğan rendeleyip  karabiber kıyma ile karıştırılır.
  • Yumurta , süt , un , tuz ve karabiber eklenerek yoğrulur.
  • Kıymadan parçalar koparıp top şeklinde yuvarlanır.
  • Bir tepsiye dizerek dondurucuda bir saat bekletilir.
  • Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alarak ısıtıp köfteler kızartılır.
  • Köfteleri tavadan alınca aynı yağın üzerine tereyağı eklenir.
  • Et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakılır
  • Nişastayı ıslatacak kadar süt koyarak sulandırıp karışıma eklenir.
  • Beş dakika kaynatılır.
  • Krema tuz ve karabiber ekleyerek birkaç dakika daha pişirilir.
  • Köfteleri sosa ekleyip servis tabağına alınır.
  • Üzerine küp doğranmış kırmızı biber ve kıyılmış maydanoz serilerek sıcak servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder