23 Aralık 2011 Cuma

Prenses Tatlısı

   Çocukluğumun yumuşacık pamuk gibi tatlısı . Tatlıyı ister tepsiye isterseniz benim yaptığım gibi silikon kalıba dökerseniz daha şık ve güzel görünecektir . Yazın yaptığımda taze çilek sosu hazırlayarak üzerine döküp servis yapıyorum . Bazan da üzerine çikolata sos dökerek servis yapıyorum . Bugün sade olarak yapmayı tercih ettim .



MALZEMELER


  1. 1 litre süt
  2. 1 su bardağı irmik ( 200 ml lik su bardağı )
  3. 1 buçuk su bardağı toz şeker
  4. 2 vanilya
  5. 1 kase iri doğranmış ceviz
  6. Tarçın
YAPILIŞI

  • Süt irmik ve şeker tencereye konup karıştırarak pişirilir.
  • Üzeri lop lop olup kaynayınca ocağı kapatıp vanilyası eklenir.
  • Silikon kek kalıbının içine cevizin yarısı itinayla yayılır.
  • Tatlının yarısı kalıba dökülür.
  • Kalan ceviz tatlının üzerine serpilir.
  • Tatlının diğer yarısı kalıba dökülerek soğumaya bırakılır.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  • Eğer arzu edilirse tatlının yarısına kakao da eklenebilir.
  • En az 3-4 saat sonra ( en iyisi bir gece beklemesi ) kalıp çevrilerek çıkarılır.
  • Üzerine bol tarçınla servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder