19 Aralık 2011 Pazartesi

Sütlü Havuç Cezeryesi

    Hatırlarsanız daha önce havuç cezeryesini paylaşmıştım blogumda . Bugün yaptığım biraz daha farklı muhallebi gibi pişirilen yumuşacık içinde bisküi olmayan bir tatlı ...



MALZEMELER


  1. 3 su bardağı ince rendeden geçmiş havuç
  2. 1 su bardağı irmik
  3. 1 su bardağı şeker
  4. 2 su bardağı süt
  5. 1 kase dolusu hindistan cevizi
  6. 1 kase kabuksuz fındık
  7. 2 vanilya
  8. Üzerine çikolata dökmek isterseniz 50 gr kadar bitter çikolata
YAPILIŞI

  1. Havuç ince rendelenerek şekerle birlikte tencereye konulup beş - on  dakika kadar pişirilir.
  2. Üzerine irmik ve süt dökülür.
  3. Karıştırarak muhallebi gibi pişirilir.
  4. Katılaşınca  ocak  kapatılır.
  5. Vanilya eklenir.
  6. Soğuyunca el ile yuvarlayarak hindistan cevizi dolu tabağa bulanır .
  7. Ortalarına birer fındık batırılır.
  1. Eğer benim yaptığım gibi çikolatalı olmasını isterseniz çikolatayı benmari usulü eriterek üzerlerine gezdirilir.
  1. İsterseniz sade olarakta servis yapabilirsiniz.
  2. Servis kağıtlarına alarak buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapılır.
  3. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder