30 Ocak 2012 Pazartesi

İncirli Kek

    Tarif defterimde olanca vakurluğuyla  durup yılda bir defa yapılmak için sırasını beklese de, tarçın-incir uyumunun sonucu muhteşem lezzete sahip bir kek . Arzu edilirse tepsiye yayılarak pişirilip üzerine hafif  bir muhallebiyle de hazırlanabilir.



 MALZEMELER


  1. 7 tane kuru incir
  2. Yarım su bardağı sıcak su
  3. 1 su bardağı ceviz ( elde iri doğranmış şekilde )
  4. 3 yumurta
  5. 1 buçuk su bardağı toz şeker
  6. 2 su bardağı un
  7. 1 kabartmatozu
  8. 1 vanilya
  9. 1 tatlı kaşığı tarçın
  10. 100 gr tereyağı
YAPILIŞI

  • İncirlerin saplarını keserek küp doğranır.
  • Üzerine sıcak suyu koyarak yumuşaması beklenir.
  • Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  • Tereyağı eritilerek soğutulur.
  • Islanmış olan incirler suyuyla birlikte yumurtaya eklenir.
  • Tereyağı , un , kabartmatozu , tarçın ,ceviz ve vanilya eklenir.
  • Bir-iki dakika daha karıştırılır.
  • Yağlanmış kalıba dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun... 

4 yorum:

  1. Denemem lazım, elinize sağlık inciri severiz ailece...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim deneyin seversiniz inşaallah...

      Sil
  2. ellerinize sağlık tam aradığım tariff

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler umarım yapınca da memnun kalırsınız...Selamlar...

      Sil