7 Mart 2012 Çarşamba

Haydari

    Hani insan onu yeme bunu yeme diyet yaparken şaşıp kalıyor. Salataları tek tek gözden geçirince haydari yiyebileceğimiz aklıma geldi. Salata değil meze olsa da bence sabah akşam yenilebilir. Bazıları peynir, salatalık,ceviz ekleseler de ben bu şekilde yapmayı tercih ediyorum. Üzerine yağ pul biber de dökülebilir.



MALZEMELER


  1. 2 su bardağı süzme yoğurt ( Ben 1 süzme yoğurt birini de normal yoğurdu süzeğin içine havlu peçete koyarak 3-4 saat süzdürüp ekledim .Daha  lezzetli oluyor. )
  2. 3-4 diş sarımsak ( miktar arzuya göre )
  3. 1 demet derotu
  4. 1 tutam taze nane
  5. Tuz
MALZEMELER

  1. Yoğurt pürüzsüz olana kadar çırpılır.
  2. Sarımsak az bir tuzla havanda  iyice dövülür.
  3. Yeşillik incecik kıyılıp eklenir.
  4. Malzeme  iyice karıştırıp servis tabağına alınır.
  5. İster yemekte ister beş çayında kullanılır.
  6. Arzuya göre cips veya pita ekmeğiyle sunulabilir.
  7. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder