30 Mart 2012 Cuma

Susamlı Simit

    Hemen ikinci tuzlu kurabiyemi de paylaşayım...

MALZEMELER



  1. 250 gr tereyağı ( oda sıcaklığı )
  2. 1 çay bardağı sıvıyağ
  3. 1 çay bardağı yoğurt
  4. 2 yumurta sarısı ( akı dışına )
  5. 1 paket kabartmatozu
  6. 2 tatlı kaşığı şeker
  7. 2 tatlı kaşığı tuz
  8. 2 tatlı kaşığı mahlep ( olmasada olur )
  9. Alabildiği kadar un

Üzeri için kavrulmuş susam

YAPILIŞI

  • Un ortası havuz yapılarak diğer malzemeler eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Üzeri kapatılarak buzdolabında bir saat dinlendirilir.
  • Hamuru merdane yardımıyla açıp bardakla yuvarlak çıkarılır. ( küçük simit isterseniz çay bardağı benim yaptığım gibi büyük olsun derseniz su bardağı kullanılır.)
  • Küçük kapak gibi bir şeyle ( ben şişe kullandım) ortalarına delik çıkarılır.
  • Bir kasede yumurta beyazları çırpılır.
  • Simitler önce yumurta beyazına sonra bolca susama batırılır.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılımış 2oo derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuyunca çayla servis yapılabilir.
  • Kapalı bir kapta bir ay aynı tazelikte durur. 

2 yorum: