17 Mayıs 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Taze Bakla

     Bahar, hatta Bakü de yaz bile geldi...Eee bol bol sebzeler meyveler boy gösterdi...Blog yazmak demek güncel olmaktır...Konu yemek olunca hangi sebze-meyve piyasadaysa onunla tarifler paylaşmak gerekiyor.Bakla bugünler de manavlarda bende paylaşayım istedim...Türkiye de ki tazecik baklalar burada bulunmuyor çünkü burada bakla ince haliyle değil de kartlaşınca içi kullanılıyor...Artık tek tek bulabildiğim kadarıyla seçip aldım,yapmaya çalıştım...Benim bildiğim iki hali var birisi soğanı kavururken iki kaşık unu kavurarak öyle baklayı ekliyorsun diğeri de şimdi yaptığım gibi...Haydi kolay gelsiiinnn...



MALZEMELER


  1. Yarım kilo taze bakla
  2. Yarım limon suyu
  3. 2 orta boy soğan
  4. 2-3 diş sarımsak
  5. 1 çay bardağına yakın zeytin yağı ( miktarı size kalmış)
  6. 1 tatlı kaşığı şeker ve tuz
  7. Yarım demet dereotu
  8. Üzeri için sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI

  • Bakla ayıklanarak küçük doğranır.
  • Kararmaması için 10 dakika kadar limonlu suda bekletilir.
  • Süzülerek tencereye konulur.
  • Üzerine tuz ve kaynar su eklenerek haşlanır.
  • Yumuşayınca süzülür.
  • Tencereye yağ ve yarım halka doğranan soğanlar konulur.
  • Sarımsak ince doğranarak eklenir.
  • Ara sıra karıştırarak kavrulur.
  • Suyu süzülen baklalar soğana eklenir.
  • Üzerine tuz ve şekeri atılarak beş dakika kadar daha kapağı kapalı olarak pişirilir.
  • Bu şekilde ocağı kapatarak soğuyana kadar dinlendirilir.( kapağı açmadan)
  • İnce kıyılmış dere otunu tencereye karıştırdıktan sonra servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
  • Soğuk yada ılık olarak servis yapılır.



2 yorum:

  1. Ya bütün yemekleri severek yeme kapasitesine sahip bir birey olmama karşın bu baklaya bir türlü ısınamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa bu yemeği sevmeyen o kadar çok insan var ki...neyse,size sevdiklerinizden ikram edeyim vardır mutlaka...;)

      Sil