15 Şubat 2013 Cuma

Yeşil Elma & Kereviz Salatası

     Elma ve kereviz ilişkisini bilmeyip de ilk defa okuyan için biraz düşündürse de gayet güzel bir uyum olmaktadır.Genelde Avrupa mutfağında yemeklerde ve salatalarda bolca kullanılsa da Türk mutfağında daha nadir kullanılmaktadır...Kesinlikle denemenizi tavsiye edeceğim bir lezzet...Haydi buyurun...



MALZEMELER



  1. 1 orta boy kereviz
  2. 1 orta boy sert,yeşil,ekşi elma
  3. 2 diş sarımsak
  4. 2 yemek kaşığı mayonez
  5. 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  6. 3-4 yemek kaşığı susuz yoğurt( normal yoğurt)
  7. 1 çay bardağı dolusu iri çekilmiş ceviz
YAPILIŞI

  • Sarımsak soyulup tuzla dövülür.
  • Mayonez, yoğurtlar ve sarımsak iyice karıştırılır.
  • Kereviz iri rendeden karıştırılarak hemen yoğurda eklenir.( acele edilmezse kararıyor.)
  • Elmanın kabuğu koparmadan incecik soyulduktan sonra kerevize eklenir.
  • Arzuya göre ceviz içine karıştırılabilir veya benim yaptığım gibi üzerini süslemek için ayrılır.
  • Salatayı servis tabağına yerleştirdikten sonra üzeri cevizle süslenir.
  • Yeşil elmanın kabuğu sıcak suya batırarak hemen çıkarılır.
  • Yavaşça sararak gül şekline getirilir.
  • Salatanın ortasına yerleştirilir.
  • Afiyetler olsun...şifa olsun...

10 yorum:

  1. İlginç bir tarif deneyp tatmak lazım! Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Simge...Evet anlatmakla olmaz deneyip karar vermek lazım...sevgiler...

      Sil
  2. İçindeki bütün malzemeleri seven biri olarak bana göre süper çılgın bir lezzet. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle ...Çok teşekkürler İlhan bey...

      Sil
  3. eline sağlık, çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  4. yeşil elma salatalara inanılmaz yakışıyor,eminim kerevize de çok yakışmıştır.eline sağlık çok şık olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz gibi düşünülse de özellikle lahanaya ve kerevize de çok yakışıyor.Güzel yorumun için teşekkürler canım...

      Sil
  5. "•Elmanın kabuğu koparmadan incecik soyulduktan sonra kerevize eklenir."
    . elmanın kabuğu mu konuluyor?. niye koparmadan o kımı anlayamadım biraz açarmısınız lütfen . elinize sağlık ve tşkler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmanın kabuğunu sonradan üzerini süsleme amaçlı gül yapmak için koparmıyoruz.Yani kabuğu soyulmuş elma kullanılıyor salata için.şimdiden kolay gelsin selamlar...

      Sil