7 Nisan 2013 Pazar

Tepside Haşhaşlı Çörek

     Daha önce haşhaşlı çörek paylaşmış olsam da bu kez yaptığım bütün bir şekilde servis yapmak isteyenler için pofuduk ve tatlı tuzlu arası biraz daha farklı, harika bir çörek...



MALZEMELER


  1. 1 çay bardağı ılık süt
  2. 1 çay bardağı yoğurt
  3. 1 çay bardağı sıvı yağ
  4. 3 yemek kaşığı şeker
  5. 1 tatlı kaşığı tuz
  6. 4 tatlı kaşığı kurumaya
  7. Alabildiği kadar un
İÇ MALZEME

  1. 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  2. 100 gr tereyağı
  3. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  4. 1 çay bardağı toz şeker
  5. 1 kase dolusu elde iri doğranmış ceviz
  6. Üzeri için 2-3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
YAPILIŞI

  • Maya, ılık süt ve şeker ıslatılarak on dakika bekletilir.(ben hepsi birlikte ekmek robotunda mayalıyorum)
  • Diğer malzemeler eklenerek pürüzsüz ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Üzeri kapatılarak bir saat kadar bekletilir.
  • Tavada tereyağı eritilir.
  • İçine sıvı yağ ve haşhaş eklenir.
  • Karıştırarak ocaktan alınır.
  • Hamur iki parçaya ayrılarak büyük iki beze haline getirilir.
  • Merdane yardımıyla kalın bir hamur açılır.
  • İç harcın yarısı açılan hamura yayılır.
  • Üzerine bolca şeker serpilir.
  • Kocaman bir rulo yapılır.
  • İkişer parmak enliliğinde kesilerek yağlanmış yuvarlak tepsiye dizilir.(her hamurun arası 1 parmak boşluk kalacak şekilde yuvarlak çiçek gibi dizilir)
  • İkinci hamurda aynı işlemden geçtikten sonra tepside yaklaşık 45 -50 dakika mayalandırılır.
  • Fırın 180 derecede ısıtılır.
  • Eritilmiş tere yağını fırçayla her yerine sürülür.
  • Fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan tepsinin üzerine bez kapatarak on dakika kadar dinlendirilir.
  • Bütün bir şekilde servis tabağına alarak masada gül açtırabilirsiniz.
  • Afiyet olsun...
Not,mayalı hamurları ben çok kızartmaktan yana olduğum için yanmaya yakın kızartırım ;) tercih sizin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder