23 Aralık 2014 Salı

Çikolatalı & Portakallı Kedidili Pasta

     Bu pastam mutfakta uğraşmayı çok sevmeyen ama illede güzel pasta yapmak istiyorum diyenlere gelsin.Hem misler gibi kokulu kokulu hemde pamuk gibi yumuşacık bir pasta.Bir tür portakallı tiramisu gibi bir şey.Yapımı tamamen doğaçlama bol bol portakal kullandım.Eee merak ettiyseniz hemen geçelim lezzete...



MALZEMELER


  1. 200 gr lık bir paket kedidili bisküvi (24 tane )
  2. 1 portakalın suyu +1 yemek kaşığı şeker
  3. 1 paket bitter çikolata (80 gr)
  4. 100 gr krema (yarım paket)
  5. 1 tatlı kaşığı tereyağı
KREMASI

  1. Yarım litre süt (200 ml lik 2 su bardağı)
  2. 3 (dolu ama tepeli degil) yemek kaşığı un
  3. 4 yemek kaşığı şeker
  4. 200 gr lık bir paket labne
  5. 1 yumurta
  6. 1 yemek kaşığı tereyağı
  7. 1 paket vanilya
  8. 1 portakal kabuğunun rendesi
YAPILIŞI

  • Yumurta,şeker,un ve süt konularak tel ile karıştırıp kaynatılır.
  • Muhallebi kıvamına gelince içine ince rendelenmiş portakal kabuğu rendesi atılıp ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
  • Soğuyunca içine labne,tereyağı ve vanilya atılarak mikserle çırpılır.
  • Pasta yapılacak kalıbın içine kenarları dışarı sarkacak şekilde streç yayılır.(ben baton kalıp kullandım siz istediğiniz bir kalıp kullanabilirsiniz)

  • Kedidili bisküvilerin yarıdan azını keserek kalıp boyuna denk getirilir.
  • Bir tabağa portakal suyu ve şekeri karıştırıp bisküvileri hemen içinde bekletmeden tek tarafını batırılır.
  • Kalıbın dış yüzeyine dizilir.
  • Karşılıklı iki tarafa da dizince kesilen küçük parçalar ortaya alta dizilir.
  • Kremanın yarısı dökülür.
  • Tekrar bisküviler portakal suyuna batırılarak ara kat olarak dizilir.
  • Kalan krema yayılır.
  • En iste kapatmak için tekrar bisküviler dizilir.(hepsi portakal suyuna batırılmış olacak)
  • Ağzını streçle kapatarak ya bir gece yada en az 5-6 saat buzdolabında bekletilir.
  • Dinlenmiş olan pasta servis yapılacak tabağa ters çevrilir.(resimdeki gibi görünür)
  • Krema tavaya konularak ısıtılır.
  • İçine çikolata parçaları ve tereyağı atılarak hızlı hızlı karıştırılır.
  • Ters çevrilmiş pastanın üzerine akıtılır.

  • Ben üzerilerine küçük doğranmış portakal şekerlemesi kullandım.Arzuya göre süsülenerek dilimleyip servis yapılır.
  • Servis yapana kadar buzdolabında bekletilir.

  • Afiyet olsun...
  • Hiç bu kadar kolay yaş pasta yapılmadığını sizde göreceksiniz...

4 yorum:

  1. canım çok lezzetli görünüyor, günüm için yapmaya başlıyorum hemen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler iyi olur insaallah.Kolay gelsin.

      Sil
  2. Ellerinize saglik sizin tarif ve pratik bilgilerinizden daha cok faydalanmak isterim

    YanıtlaSil
  3. Sevgili adsiz :) cok tesekkur ederim.Bende zaten deneyim ve mutfak bilgilerimi sizin gibi denemek isteyen takipcilerim icin paylasiyorum.Umarim faydali olur.Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil