1 Şubat 2015 Pazar

Limonlu Kek

    Uzun bir aradan sonra tekrardan merhabalar sevgili takipçilerim...Burada paylaşımlar yapmayı ve dolayısıyla sizleri özledim.Son günlerde yaşadığım sağlık sorunlarım şükür bitti.Yavaş yavaş normale dönmeye başladığıma göre sizleri daha fazla lezzetsiz bırakmayayım.Değil mi?  Limonlu olan şeylere düşkünlüğüm vardır.Mis gibi ferahlatıcı ve lezzetli olurlar.Eğer sizde limon seviyorsanız bu mütevazi ve kolay keki mutlaka deneyin derim.



MALZEMELER


  1. 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  2. 1 su bardağı şeker (eğer yoğun tatlı seviyorsanız 2 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz.Ben hafif seviyorum)
  3. 1 limon suyu ve rendesi
  4. 1 paket krema (200 ml)
  5. 1 paket kabartmatozu
  6. 1 paket vanilya
  7. 2 su bardağı un
  8. Yarım su bardağı sıvı yağ
  9. Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI
  • Yumurtaların sarıları ve beyazları itinayla birbirine karıştırmadan ayrı ayrı cam kaplara konulur.
  • Beyazının üzerine bir fiske tuz atarak mikserle kar haline gelene kadar çırpılır.
  • Yumurta sarılarıyla şeker açık sarı olana kadar çırpılır.
  • Tahta bir kaşıkla yumurtanın akı ve sarısı birbirine karıştırılır.(çok yavaş köpüğünü öldürmeden)
  • Ayrı bir yerde sıvı yağ,vanilya,krema,limon suyu ve limon kabuğu rendesi mikserle çırpılır.
  • Yavaş yavaş köpük olmuş yumurtaya eklenerek düşük dereceli mikserle karıştırılır.
  • Un ve kabartmatozunu eleyerek eklenir.
  • Malzeme karışana kadar çok az karıştırılır.
  • Fırın 160 derecede ısıtılır.
  • Kelepçeli kalıp veya onun gibi derin bir kap alınır.(ben 23 cm lik pasta tepsimi kullandım)
  • Kalıp yağlanarak içine bir tutam unu her tarafına serpilir.
  • Tepsiyi ters çevirerek fazla olan un varsa çırpılarak dökülür.
  • Önceden ısınmış fırında yaklaşık bir saat pişirilir.
  • 45 dakikadan sonra bıçak yardımıyla bakılarak piştiyse fırından alınır.

  • Soğuduktan sonra pudra şekerini her tarafına eleyerek serpilir.
  • Afiyet olsun...

2 yorum: