11 Ocak 2016 Pazartesi

Nescafeli Porsiyonluk Pasta

    Bugün biraz çizim,biraz paylaşım,ortaya bir karışık oldum ;) Aslında bana terapi olan çizim mi ?Yada mutfak mı ? Sanırım ikisi de benim aşkım. Geçen misafirlerim için doğaçlama hazırladığım minik pastalarımı sizlerle paylaşmak istedim.



MALZEMELER (10 PORSİYON)


  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 tatlı kaşığı nescafe
  4. 3 yemek kaşığı kakao
  5. 2 su bardağı un
  6. 1 çay bardağı süt (küçük tipli çay bardağı)
  7. 1 çay bardağı sıvı yağ
  8. Yarım çay bardağı su
  9. Yarım paket kabartma tozu
  10. 1 vanilya
ISLATMAK İÇİN

  1. 1 çay bardağı sıcak su
  2. 1 çay bardağı ılık süt
  3. 1 yemek kaşığı nescafe
  4. 1 yemek kaşığı şeker
KREMA

  1. Yarım litre süt
  2. 100 gr tereyağı
  3. 1 çay bardağı şeker (küçük tip)
  4. 1 çay bardağı un
  5. 1 vanilya
Ayrıca 1 çay bardağı soğuk süt, 1 poşet krem şanti ve iki muz

ÜZERİ İÇİN

  1.  100 gr çikolata ve file Antep fıstığı

YAPILIŞI

  • Şeker ve yumurtalar mikserle kar gibi olana kadar çırpılır.
  • Su,süt ve sıvı yağ eklenerek çırpılır.
  • Kuru maddeler elenerek eklenir.
  • Nescafe eklenir hamur karıştırılır.
  • Kare büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek hamur yayılır.
  • 180 derecelik ılık fırına konur.
  • On dakika sonra açılıp kabaran yerler varsa bıçak batırıp engellenir.
  • 15-16 dakika piştikten sonra alınır.
  • Krema için tereyağı,un ve şeker konulup eriyene kadar karıştırılır.
  • Soğuk süt ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Tamamen soğuyunca krem şanti vanilya ve 1 çay bardağı soğuk sütü üzerine koyarak mikserlenir.
  • Buzdolabına koyarak 1-2 saat dinlendirilir.
  • Soğumuş olan kek kalıplarla kesilerek yuvarlaklar çıkarılır.
  • Hepsinin üzerine 1 er yemek kaşığı kahveli sos karışımından gezdirilerek keklerin yumuşaması sağlanır.
  • Yuvarlak kekin üzerine krema sıkılarak muz dilimleri konur.
  • Üzerilerine ikinci bir yuvarlaklar konularak hafif basılır.

  • Çikolata benmari usulü eritilir.(beyaz, sütlü veya bitter)
  • Pastaların üzerine akıtılarak süslenir.
  • Arzuya göre fıstık konulabilir.
  • Çikolata tamamen soğuyunca streçle kapatarak dolapta en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapılır.
  • Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Krema yapımı kısmında biraz şaşırdım tencereye tereyağı un ve şeker alıp ocağı yakıp bunları karıştırirsak helva gibi birşey olmaz mi siz bunları alıp eritin sonra da yarım litre sütü ekleyin demissiniz ya ben mi yanlış anladım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar hoşgeldiniz. Ordan kastım şeker, un ve tereyağını ocağa koyunca tereyağı eriyene kadar karıştırıp beklenilmesi. Yani kavrulmuyor. Yalnızca yağ etiyince süt ekleniyor. Kolay gelsin, selamlar...

      Sil