29 Şubat 2016 Pazartesi

Fındıklı & Tahinli Kurabiye

    Bazen o bir koltuğa sığan iki karpuz vardır ya? O bazen sığmaz olup birini bırakmak zorunda oluyorsun. Bazen da hepsini bir arada taşırsın. Bu aralar biraz daha çizimler,desenler derken yapılan onca tarif yığılmak zorunda kaldı. Söz ama o güzelim tatları bir an önce size sunacağım. Tahinli kurabiye özellikle tahin sevenler için muhteşem bir tat. hamuru pişirmeden bile helvamsı yesen yenilecek lezzette. Fındıkları üzerine koydum ama arzuya göre fındık veya cevizi robotta çekip hamura karıştırınca da çok güzel oluyor. Üstelik tereyağı veya margarin yok.



MALZEMELER


  1. 1 su bardağı tahin (200 ml su bardağı )
  2. 1 su bardağı sıvı yağ
  3. 1 su bardağı pudra şekeri
  4. Yarım paket kabartma tozu
  5. 1 vanilya
  6. Alabildiği kadar un
  7. Üzeri için bir kase dolusu fındık
YAPILIŞI

  • Malzemelerin hepsi karıştırılıp ele yapışmayan (ama taş gibi de olmasın)bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlanır.
  • Üzerine fındıklar batırılır.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir.
  • Kapalı bir kutuda 8-10 gün tazeliğini koruyor.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder