29 Şubat 2016 Pazartesi

Frambuazlı Pasta

    Bu pastayı galiba 18 yaşımdan beri yaparım. Çilekli,vişneli veya elime ne geçerse yapmışımdır. Pasta sevmeyen yada diyet yapanların diyetini bozduracak hafiflikte. Kesinlikle tavsiye edeceğim bir pasta.



MALZEMELER

PANDİSPANYA


  1. 4 orta boy yumurta
  2. 1 su bardağı şeker (200 ml lik su bardağı)
  3. 1 su bardağı un
  4. Yarım su bardağı mısır nişastası
  5. 1 kabartmatozu
  6. 1 çimdik tuz
  7. 1 vanilya
KREMA

  1. Yarım litre süt
  2. 2 dolu yemek kaşığı un
  3. 3 yemek kaşığı şeker (çoğaltılabilir)
  4. 50 gr tereyağı
  5. 1 paket labne (200 mg)
  6. 1 vanilya
  7. 1 yumurta sarısı
ÜZERİ İÇİN

  1. Yarım kilo frambuaz (dondurulmuşsa buzluktan çıkarıp erimesi sağlanır.Yarısı üzerini ve arasını süslemek için ayrılır)
  2. Yarım su bardağı su
  3. 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI

  • Fırın 160 derecede ısıtılır.
  • Yumurtalara bir çimdik tuz atarak şekerle birlikte köpük olana kadar çırpılır.
  • Üzerine kuru malzemeler elenerek eklenip karışana kadar karıştırılır.
  • Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serilip yanları yağlanır.
  • İçine hamur yayılıp fırına konulur.
  • Yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
  • Alınıp bir kenarda soğuması beklenir.
  • Krema için süt,un,yumurta sarısı ve şeker konularak kaynayana kadar karıştırılır.
  • İçine terayağı atılır.
  • Soğuyunca labne ve vanilya eklenerek çırpılır.
  • Pandispanyanın yarısı kesilerek tabağa konulur.
  • Etrafına kelepçeli kalıbın kelepçesi konulur.
  • Kremanın hepsi dökülerek yayılır.
  • Üzerine meyveler dizilir.
  • Pandispanyanın diğer yarısı konularak el ile hafif bastırılır.
  • Frambuazlar robottan geçirilir.
  • Ayrı bir yerde nişastayla su koyu muhallebi kıvamda kaynatılıp meyve püresiyle buluşturulur.
  • Eğer çok çok koyuysa bir iki yemek kaşığı su eklenebilir.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp ilk sıcaklığı geçip ılıyınca pastanın üzerine yayılır.
  • Akşamdan buzdolabında dinlenen pastayı servis yapmadan önce kelepçeden çıkararak üzeri süslenir.
  • Afiyet olsun.

2 yorum: