26 Nisan 2016 Salı

Kırmızı Lahana Turşusu

    Yıllardır yaptığım ama bir türlü paylaşamadığım kırmızı lahana turşusunu paylaşacağım. Yani salatalarda kullanılan turşu salata karışımı bir tarif. Yapımı on dakikanızı alıyor ama buzdolabında haftalarca hatta aylarca hazır bekleyen muhteşem bir tarif. O güzel büyüleyici rengini içine koyduğumuz tadını asla almayacağınız şekerden alıyor. İster üstüne zeytinyağı ve yeşillikle süsleyerek hazır bir salata olarak tüketin. İsterseniz yeşil salatanın üstüne dekor yapın. 7-24 saat hizmetinizde kaprisi sıfır bir tarif. Hemen yapımına geçelim.

MALZEMELER



  1. Küçük boy kırmızı salata lahanası
  2. 1 limon suyu
  3. 1 yemek kaşığı toz şeker
  4. 1 yemek kaşığı deniz tuzu
  5. 1 su bardağı elma sirkesi
  6. 1 kavanoz
YAPILIŞI

  • Lahanayı yıkayıp üst yaprakları temizlenerek salataya doğranır vaziyette ince doğranır.
  • Geniş bir tabağa konularak üzerine tuz,şeker atılarak iyice ovulur.
  • Üzerine limonsuyu ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyerek tekrar ovularak lahananın sönmesi sağlanır.
  • Kapaklı cam temiz bir kavanoza sıkıca basılarak doldurulur.
  • Üzerine kapatacak kadar sirke dökülerek kapağı kapatılır.
  • Eğer yeterli gelmezse arzuya göre tuz eklenebilir.
  • Tezgahın üzerine havlu peçete koyarak kavanoz ters çevrilip kapağının üzerine konulur.
  • 4-5 saat veya akşamdan sabaha kadar bu şekilde bekledikten sonra kavanozun etrafın sızan turşu suyu varsa silinerek buzdolabına kaldırılır.
  • İster patates salatası ister mercimekli köfte benzeri bulgur köftelerinin yanına da çok yakıştığı için kullanılabilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder