26 Haziran 2016 Pazar

Kartopu

   İftar için şerbetli tatlıların yanına ,sütlü, hafif,ister tatlı diyin isterseniz lokum harika bir tarif. Malzeme irmikli bir muhallebiden oluşuyor. Hemen yapımına geçelim.



MALZEMELER (35 tane)


  1. 1 litre süt
  2. 9 yemek kaşığı irmik
  3. 1 su bardağı şeker
  4. 1 poşet krem şanti
  5. 2 vanilya
  6. Bulamak için 1 su bardağı hindistan cevizi
  7. Süslemek için bir kase kavrulmuş kabuksuz fındık.
YAPILIŞI

  • Soğuk süt,şeker ve irmik kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Katılaşınca içine vanilya atılıp kapatılır.
  • Soğuyunca içine bir poşet krem şanti atılarak kaşıkla karıştırılır.( krem şanti toz olarak kullanılır. Yani ayrıca sütle çırpılmıyor. )
  • Islak el ile yuvarlanarak içi hindistan cevizi dolu tepside yuvarlanır.
  • Üzerilerine fındık konularak dolapta bekletilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder