19 Haziran 2016 Pazar

Pastane Limonatası (2 limon+1 portakalla 2 litre limonata)

    Uzun süredir yapmak istediğim bir tarif. Denedim çook beğenildi. Kesinlikle bildiğiniz bütün limonata tariflerini unutup bunu yapabilirsiniz. 1 portakal ve 2 limondan iki sürahi limonata çıkıyor. Yani rengiyle tadıyla kıvamı tam. Çok da ekonomik. İsterseniz benim yaptığım gibi buzlukta limon ve portakalları tutup gerektiğinde hoop çıkar yap.Hemen yapımına geçelim ki bu tarifi denemek isteyen arkadaşları da çok bekletmemiş oluruz.



MALZEMELER


  1. 1 portakal
  2. 2 limon
  3. 2 tatlı kaşığı limontuzu (toz halindeki)
  4. 1 su bardağı şeker (arzuya göre 1 buçuk )
  5. Taze nane yaprakları
  6. 2 litre su
YAPILIŞI

  • Limonları ve portakalı akşamdan buzlukta dondurun. Yada 1-2 saat bekletin.
  • Buzluktan çıkan portakal ve limon 10-15 dakika önceden çıkarılarak kesilecek kıvama gelmesi için bekletilir.
  • Büyük bir bıçakla 7-8 parçaya kesilerek rondoya konulur.
  • Üzerine şeker ve limon tuz atılarak kapatılıp iyice çekilir.(iki üç postada yapılırsa daha rahat olur)
  • Yani kabuğu içi dışı her yerini kullanacağız.
  • Limonataya o muhteşem rengi veren portakalın kabuğu zaten.
  • Büyük bir kaba koyarak üzerine iki litre su koyup eriyene kadar karıştırılır.
  • Hemen hiç bekletmeden temiz bir tülbentle sıkılır.
  • İçine taze nane yaprakları atılarak buzdolabında içine bolca buz atarak bekletilir.
  • 2-3 gün içinde arzu edildiği zaman tüketilebilir.
  • Kim buz gibi bir bardak limonataya hayır diyebilir ?
  • Hemde bu kadar az malzemeler ekonomik bir limonata ;)
  • Afiyet olsun.

2 yorum: